Loading...
Wie zijn wij 2020-10-07T08:37:14+00:00

Onze missie

Kerk op Zuilen is een warme, bonte en positieve gemeenschap van verschillende generaties en verschillende mensen uit en rond Zuilen die elkaar ontmoeten als rond een kampvuur, rond een gezamenlijke inspiratiebron: God.

Ons verleden

Kerk op Zuilen is ontstaan uit de Oranjekapel en de Bethelkerk, twee protestantse gemeentes die beiden op zoek waren naar nieuwe wegen voor de toekomst. Na een periode van plannen maken zijn we op 17 september 2017 gestart met Kerk op Zuilen.

Onze toekomst

In alle openheid zoeken we naar een nieuwe vorm van kerk zijn in en voor de wijk. Op deze reis willen we nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen op doen en bovenal groeien in gemeenschap en geloof. Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuwe plek in het gebouw dat eerst de Bethelkerk heette. Daar komt in de toekomst Kerk & Klooster op Zuilen.

Download hier ons beleidsplan: Kerk op Zuilen Beleidsplan juni 2019 finaal.

Ons jaarthema: Hoopvol leven

Om samen met elkaar te werken aan het handen en voeten geven van de VVV van verdiepen, verbinden en vernieuwen gaan we in Kerk op Zuilen een jaarthema gebruiken. Voor het seizoen 2020-2021 is gekozen voor ‘Hoopvol leven’.
Juist als zoveel niet doorgaat en het moeilijk is om vol te houden kiezen we bewust voor hoop. Op allerlei manieren willen we het komende seizoen daar met elkaar over nadenken en mee bezig gaan. Daarmee hopen we de hoop samen vast te houden en te delen met een ieder die het maar nodig heeft. Om het jaarthema een gezicht te geven heeft Margreet Hoekstra een prachtig logo ontworpen.

Wat wij geloven

We geloven dat deze wereld er niet toevallig is. God is de Schepper van deze wereld en heeft ook ons mensen gewild. God is de bron van ons leven. In Jezus Christus kwam God op aarde en hebben we gezien wie God is. Door zijn lijden, sterven en opstanding is er hoop: voor ieder mens en voor deze wereld. Vanuit deze hoop willen wij leven, zo willen wij Gods liefde vieren en uitdelen.

Onze wijkpredikant: ds. Jochem Stuiver

Sinds 1 augustus 2020 ben ik verbonden aan de wijkgemeente Kerk op Zuilen als parttime predikant. Ik vind het een eer en uitdaging om in deze veelkleurige wijk te werken.

Uit het beleidsplan heb ik drie woorden opgevist: verdieping, verbinding en vernieuwing. Daar hoop ik samen met anderen in en rond deze gemeente aan te werken. Als een soort VVV in de wijk, een plek waar je van alles kunt vinden, leren, ontdekken en doen. Een plek waar iedereen, met welke achtergrond ook, als even belangrijk wordt gezien en zo kan binnenlopen.

Bij deze ‘VVV Kerk op Zuilen’ ben ik dan een van de ‘gidsen’. Je kunt bij mij terecht met vragen, ideeën, dingen die je wilt delen, als je een weg zoekt. Niet dat ik alle antwoorden heb maar ik heb wel een luisterend oor. In gesprek kan ik wel een stukje meelopen en met je meedenken. Dat doen we op grond van gelijkwaardigheid.

Ook als je geen lid bent van deze gemeente maar gewoon vrijblijvend eens met iemand wilt praten of informatie wil, dan kan dat.

Ik ben bereikbaar via: jochemstuiver@kerkopzuilen.nl

Kerk op Zuilen is een wijkgemeente van de Protestantse Gemeente Utrecht en onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland