Kom je ook Buurten? – alles over de Buurten van Kerk op Zuilen

Eén van de voorstellen van het plan voor Kerk op Zuilen was: onze kerk verdelen in ‘Buurten’. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee?

Een ‘Buurt’ is een kleiner deel van de wijk die bij de Kerk op Zuilen hoort. In zo’n Buurt komen de mensen uit de kerk bij elkaar om elkaar in kleiner verband te ontmoeten. Zo leer je elkaar beter kennen, is het gemakkelijk om ook zorgen en vragen te delen. Iedere Buurt heeft één buurtvader of moeder, die de leiding neemt en peilt wat de mensen in die Buurt graag met elkaar zouden willen doen. Dat kan variëren van een inhoudelijk gesprek tot een gezellige activiteit, van een bijbelkring tot avondje schaatsen, van een ochtendwandeling tot een high tea.

In de afgelopen periode heeft de werkgroep Kerk in de Wijk dit plan verder uitgewerkt. We hebben vier Buurten samengesteld:
– Zuilen-Noord: alles vanaf De Lessepstraat en noordelijker, tot en met Oud-Zuilen en Maarssen.
– Zuilen-Zuid: alles tussen de Marnixlaan en De Lessepstraat.
– Ondiep
– Overvecht
Er zijn gemeenteleden die niet in één van deze Buurten wonen. Zij mogen zelf kiezen waar ze bij aansluiten!

Omdat we nog geen ‘Buurtvader- of moeder’ per Buurt hebben, zijn voor de eerste ontmoeting per Buurt mensen uit de werkgroep contactpersoon. Zij zoeken contact met zoveel mogelijk mensen die in de Buurt wonen en plannen een datum. In november en december komen alle Buurten een keer bij elkaar. De planning is als volgt:
– Zuilen-Noord: woensdagavond 15 november van 19.30-21.30 uur. Locatie: Vechtover 31.
– Zuilen-Zuid: dinsdagavond 21 november van 19.30-21.30 uur. Locatie: Werner Helmichstraat 16.
– Ondiep: donderdag 7 december 19.30-21.30 uur.
Locatie: Abraham Kuyperstraat 24.
– Overvecht: woensdagavond 22 november van 19.30-21.30 uur. Locatie: Orinocodreef 5c.

Iedereen die zich betrokken voelt bij Kerk op Zuilen is welkom! Laat hier een berichtje achter als je ook wilt meedoen of mail één van ons.

Hartelijke groet van werkgroep Kerk in de wijk: Annemarthe, Gerard, Johan, Eric, Janneke en Gertine

2017-11-08T10:16:38+00:00