Loading...
Kerkdiensten 2020-05-01T19:28:47+00:00In verband met de richtlijnen vanuit de overheid met betrekking tot Covid-19 zullen er voorlopig geen gezamenlijke diensten plaatsvinden in de Kerk op Zuilen. 

Vanaf zondag 3 mei 2020 zal er elke zondag een online viering te volgen zijn op onze site. Elke zaterdag zal er via de nieuwsbrief een bericht gestuurd worden met een link naar de dienst en de betreffende liturgie. 
U kunt zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief. 

De kerkdiensten op zondagmorgen zijn het hart van onze gemeente. We zingen, bidden en luisteren naar woorden uit de Bijbel. Er is interactie en verstilling. We zoeken naar de aanwezigheid van God en we oefenen ons in een leven in liefde. Soms zijn er bijzondere kerkdiensten, zoals de feestelijke diensten rond Kerst en Pasen. Ook de kerkdiensten waarin een kind wordt gedoopt of we het Avondmaal vieren, zijn extra bijzonder. In de agenda lees je de bijzonderheden van de komende zondag. Luister hier de laatste kerkdiensten terug!

Welkom in de komende kerkdienst

We zien ernaar uit je te ontmoeten! Iedere zondag komen we om 10 uur samen in de Oranjekapel, tegenover het Julianapark.

Amsterdamsestraatweg 441A, 3553 EA Utrecht.

Agenda

Kinderen in de kerk

In de Kerk op Zuilen zijn kinderen van harte welkom! Voor de allerkleinsten is er iedere zondag een creche. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er kindernevendienst: zij gaan tijdens de dienst met elkaar naar hun eigen ruimte. Daar wordt een bijbelverhaal aan hen verteld, met daarna een verwerking. Aan het einde van de dienst komen ze weer terug en laten ze zien wat ze hebben gemaakt of gedaan. Voor tieners is er twee keer per maand een tienernevendienst, waarin de tieners met elkaar over een onderwerp doorpraten en aan het einde van de dienst terugkomen.

Vier met ons mee!

Kerk Op Zuilen viert haar kerkdiensten met een liturgie die verbindt, herkenbaarheid biedt en uitnodigt tot gesprek. In de veilige ruimte van Gods liefde dagen we elkaar uit om te laten zien waar we voor staan en wat ons inspireert, zonder daarbij onze verschillen voor elkaar te verbergen.

Samen zoeken we in het luisteren naar de Schrift en het vieren van de liturgie de verdieping: God zelf, die ons ontmoet, ons aanneemt zoals we zijn, maar ons niet laat waar we zijn. Die ons meeneemt, zijn Koninkrijk tegemoet.

Daarom zingen wij uit verschillende liedbundels, variërend van het Liedboek tot Iona-liederen. We lezen uit verschillende Bijbelvertalingen zoals de Nieuwe Bijbelvertaling, de Willibrordvertaling maar ook de Bijbel in Gewone Taal.