Digitaal koffiedrinken

Op zondag kunnen we digitaal met elkaar koffiedrinken. Vanaf 11.00 uur kan je via Zoom inloggen en even napraten over de dienst en/of even bijpraten hoe het met iedereen gaat. Mochten er veel mensen komen koffie drinken, dan gaan we uiteen in wat kleinere groepen zodat we elkaar goed kunnen verstaan en met elkaar in gesprek kunnen (ja dit kan allemaal digitaal!). Je moet wel voor je eigen/koffie thee zorgen 😉

De link naar het digitale koffiemoment en het bijbehorende wachtwoord kunt u vinden in de nieuwsbrief. Mocht u deze niet hebben ontvangen stuur dan een mail naar nieuws@kerkopzuilen.nl.

Hoe werkt het?

 1. Je hebt een telefoon, tablet of laptop/computer met webcam en geluid nodig. In de meeste laptops zit dit al standaard. Het is het handigste als je ‘‘zoom” als app op je telefoon installeert of op je laptop/computer downloadt via www.zoom.us . Zie hiervoor de tekst verder op deze pagina. Als je via een computer of laptop werkt, is het niet noodzakelijk en kun je ook in je browser inloggen. Tip: onderneem de onderstaande stappen alvast een keer vóór zondag 11 uur, zodat wanneer je dan op de link in de nieuwsbrief drukt deze het in één keer doet!
 2. Klik op de link hierboven. Er opent nu een nieuw scherm.
 3. Druk op ‘join with video’ wanneer er een blauw scherm in je beeld verschijnt. 
 4. Je komt nu in een scherm waar je allemaal kleine schermen van andere kerkgenoten ziet. Je audio staat automatisch aan dus iedereen kan je horen zodra deze connectie heeft gemaakt wanneer je de digitale koffieruimte in komt.
 5. Zie je maar 1 scherm in beeld? Dit kan je aanpassen, het is leuk om iedereen tegelijk te kunnen zien. Bekijk de foto hieronder waar je dan met je muis moet klikken. Kies voor de optie: gallery view. Zie het rood omlijnde gedeelte in de foto hieronder.
 1. Wanneer je de meeting uit wil, klik je op ‘end meeting’. Deze knop staat in het rood rechts onder in beeld (zie afbeelding hierboven).
 2. Om te voorkomen dat iedereen uitgebreid ‘dag’ gaat zeggen en daarmee het gesprek verstoort, kun je gewoon een bericht in de chat typen dat je de digitale koffieruimte verlaat.
 3. We hebben 40 minuten die we kunnen gebruiken om met elkaar bij te praten. Daarna sluit het koffiedrinken vanzelf en is de bijeenkomst beëindigd.
 4. Het kan zijn dat de Host – Kerk Op Zuilen – ervoor kiest je microfoon even uit te zetten als je te veel omgevingsgeluid hebt, waardoor de anderen niet meer verstaanbaar zijn. Je zal dan in een chatbericht hier persoonlijk even over worden bericht. Als je dan iets wil zeggen moet je namelijk eerst je microfoon weer aanzetten.

Zoom installeren

Zoom werkt eigenlijk het beste als je voor jezelf een account aanmaakt en registreert. Het is niet noodzakelijk maar dan is het makkelijker om in de bijeenkomst te komen.

 • Klik hier om je te registreren: https://zoom.us/ Aanmelden kan via de oranje knop ‘Sign Up it’s free’.
 • Klik de onderstaande link voor de handleiding die de Protestantse Gemeente Enschede heeft gemaakt. De eerste pagina’s van dit bestand kun je volgen om je aan te melden.

https://www.pgenschede.nl/uploads/klant208/files/Handleiding%20digitaal%20koffiedrinken.pdf

Link naar het digitale koffiemoment (dus voor zondag om 11.00 uur):

https://zoom.us/j/96065025675

Groet van de digitale koffieschenkers: René Janssen en Annemarthe Westerbeek

2020-05-30T21:36:45+00:00